Košarica
Pogosta vprašanja in odgovori

Pogosto zastavljena vprašanja

Izpiranje posode ni potrebno, vendar morate odstraniti vse večje, trde in maščobne ostanke. Te lahko sčasoma zamašijo odtok.

Verjetno je grelni element pokvarjen in ga je potrebno zamenjati. V dvomih se obrnite na proizvajalca.

Ne, navadna sol lahko vsebuje snovi, ki lahko vašo napravo poškodujejo.

Večina pomivalnih strojev je opremljena z zapiralom za vodo, zaradi česar se program ustavi takoj, ko se vrata odprejo, kar pomeni, da voda ne bo prišla ven. Pri nekaterih modelih lahko to sčasoma povzroči težave. Z vgrajenimi pomivalnimi stroji je možno, da pogosto odpiranje pomivalnega stroja med delovanjem povzroča škodo zaradi vode na obkroženih omaricah zaradi sproščene pare.

To je odvisno od vrste pomivalnega stroja in lokacije pomivalnega stroja. Nekateri pomivalni stroji so opremljeni s funkcijo, ki posodo posuši po programu pomivanja. V tem primeru odpiranje pomivalnega stroja ne bo imelo dodane vrednosti. Z vgrajenimi pomivalnimi stroji je možno, da pogosto odpiranje pomivalnega stroja med delovanjem povzroča škodo zaradi vode na obkroženih omaricah zaradi sproščene pare.

Umetna masa je slab prevodnik toplote in omogoča, da se izdelki hitro ohladijo. Vlaga, ki ostane na njej, nato izhlapi veliko manj kot na primer na keramiki ali kovini.

Ja lahko. Vendar se bo ponev obrabila hitreje, kot če jo čistite ročno. Ko ročno čistite ponev s teflonom, nikoli ne uporabljajte čistilcev, temveč mehko gobo ali krpo.

Naprave, ki zahtevajo veliko energije, na primer pomivalni stroj, ni mogoče priključiti na vse podaljške. Oglejte si, kakšna je poraba energije pomivalnega stroja, ki je navedena v vatih, in preverite, ali podaljšani kabel cn to reši. Obstajajo podaljški z debelejšimi kabli, namenjeni za uporabo večjih naprav.

Notranjost večine pomivalnih strojev je izdelana iz nerjavečega jekla in nanje praske ne vplivajo.

Ne. Leseni predmeti se lahko v pomivalnem stroju poškodujejo ali ukrivijo. Tudi lesena vlakna, ki se sprostijo, lahko poškodujejo pomivalni stroj. Lesene deske za rezanje so pogosto narejene z lepilom, ki se lahko po večkratnem umivanju v pomivalnem stroju sprosti.

Glavni razlog, da pralni stroj ne odteče, je blokada črpalke ali odtočne cevi. Če ima vaš pralni stroj dostop do teh delov, poskusite odstraniti morebitne blokade. Če to ne reši težave ali če nimate dostopa do teh delov, se obrnite na mehanika ali proizvajalca.

Glavni razlog, da pralni stroj ne odteče, je blokada črpalke ali odtočne cevi. Če ima vaš pralni stroj dostop do teh delov, poskusite odstraniti morebitne blokade. Če to ne reši težave ali če nimate dostopa do teh delov, se obrnite na mehanika ali proizvajalca.

V mnogih primerih se vrata pralnega stroja niso pravilno zaprla. Odprite in zaprite vrata ter poskusite znova.

Preverite, ali je priključek za vodo odprt in ali je cev za vodo prosto pretočna. Če to ne odpravi težave, se obrnite na proizvajalca.

Vzrokov je lahko več. Najpogostejši vzrok je zamašen filter. Izključite aparat in preverite filter. Po potrebi odstranite morebitne blokade. Lokacija filtra je odvisna od modela. Možno je tudi, da obstaja poseben vzvod za odpiranje vrat. Če te možnosti ne pomagajo, je zadnja možnost, da aparat odklopite za 30–60 minut in po tem poskusite odpreti vrata. Če to ne deluje, se obrnite na proizvajalca ali mehanika.

Obstaja možnost, da pralni stroj ne stoji ravno. To lahko popravite tako, da prilagodite noge stroja, da bo stal ravno. To težavo lahko povzroči tudi preveč oblačil v stroju. .Če omenjeno ni vzrok vaše težave, se obrnite na proizvajalca.

Večina pralnih strojev ima 3 predelke za detergent. Ti predeli so pogosto označeni z I, II in *, da prikažejo, kam gre detergent. Predelek I se uporablja za cikel predpranja, II je za glavni cikel pranja in * je za mehčalec. Oddelek II se najpogosteje uporablja.

Obstajajo pralni stroji s samočistilnimi funkcijami. Če te funkcije niso na voljo, lahko dodate 100 ml belega kisa ali 100 g kristalov sode in pralni stroj zažene program 90 ℃.

Čeprav pralni stroji verjetno lahko prenesejo dovod tople vode (do 65 °C), tega večina proizvajalcev ne priporoča. .Obstajajo pralni cikli, ki so namenjeni izrecno za hladno vodo.  V teh primerih lahko ima uporaba tople vode negativen vpliv na rezultate pranja. Poleg tega je veliko pralnih strojev zasnovanih za priklop na hladno vodo.

Ko premikate pralni stroj, zavarujte boben. Uporabite lahko tranzitni vijak, ki je priložen vsakemu pralnemu stroju in preprečuje premikanje bobna znotraj stroja. Prav tako morate izprazniti vso vodo.

Na splošno je mogoče sušilni in pralni stroj zložiti neposredno drug na drugega. To deluje samo pri modelih s sprednjim nakladanjem. Vendar je za to priporočljivo uporabiti ustrezen dodatek. To bo preprečilo vibriranje in padanje strojev, prav tako pa tudi poškodbe spodnjega stroja.

Največja prednost pralno-sušilnega stroja je, da zavzame manj prostora. Vendar pa bo ločen sušilni stroj lahko sušil več kot pralno-sušilni stroj. Pralno-sušilni stroj prav tako porabi razmeroma več energije in zahteva več časa.

Naprave, ki zahtevajo veliko energije, na primer pralni stroj, ni mogoče priključiti na vse podaljške. Oglejte si, kakšna je poraba energije pralnega stroja, ki je označena v vatih, in preverite, ali lahko podaljški to rešijo. Obstajajo podaljški z debelejšimi kabli, namenjeni za uporabo večjih naprav.

Ne, to absolutno ni mogoče. Pepel, ki se zdi ohlajen, je v notranjosti še vedno topel ali celo vroč. Običajni sesalnik za to ni zasnovan in lahko povzroči požar. Poleg tega filtri običajnih sesalnikov niso vedno primerni za zadrževanje izredno majhnih delcev, kot je pepel. Nato lahko doseže motor sesalnika in povzroči škodo.

HEPA pomeni visoko učinkovit zrak v trdnih delcih. Številni sesalniki imajo HEPA filter. HEPA filter bo ustavil vsaj 85% in največ 99,999995% vseh delcev 0,3 mikrometra (µm) in več.

To je odvisno od blagovne znamke, toda na splošno velja, da naj bo napa vsaj 65 centimetrov nad plinsko kuhalno ploščo in vsaj 50 centimetrov nad električno ali indukcijsko kuhalno ploščo. To je namenjeno večji požarni varnosti.

Kuhinjske nape z motorjem so namenjene, kadar se zrak premika neposredno zunaj. Kuhinjska napa brez motorja je namenjena, kadar obstaja centralni prezračevalni sistem. Kuhinjske nape z motorjem nikoli ne priključite na centralni prezračevalni sistem!

Filtre v vseh napah lahko načeloma lahko operete ročno. Nekateri modeli imajo filter, ki ga lahko operete v pomivalnem stroju. To lahko najdete v uporabniškem priročniku. Prepričajte se, da je filter suh, ko ga znova namestite v napo.

Termostat poskrbi, da se pečice segrejejo do določene temperature. Verjetno je okvarjen termostat. V dvomih se obrnite na proizvajalca.

Nekatere pečice so opremljene s funkcijo pirolize. To je čistilni sistem, ki z zelo visokimi temperaturami sežge umazanijo in maščobo v pečici. Po pirolizi se bo vsa umazanija spremenila v pepel in jo bo mogoče enostavno odstraniti. Če ima pečica funkcijo pirolize, jo je priporočljivo uporabljati 3 do 4-krat na leto, da pečica ostane čista.

Tehnično je to mogoče. Vendar je od vrste hrane odvisno, ali morate med pripravo prilagoditi čas priprave ali pladnje zamenjati do polovice.

Verjetno so v pečici ostali ostanki hrane iz prejšnje uporabe. Še posebej mastni ostanki hrane lahko pri segrevanju ustvarijo dim. Pečico temeljito očistite.

Številne pečice imajo rešetko in pekač. Ko hrano pripravite na rešetki, lahko na dno postavite pekač, da preprečite, da ostanki hrane gorijo in povzročajo dim.

Na splošno je vse magnetne posode mogoče uporabljati na indukcijski kuhalni plošči. Skoraj vse nove posode so primerne za indukcijo.

Številne električne kuhalne plošče (tako keramične kot indukcijske) imajo drugačen vtič. To je zato, ker ti aparati zahtevajo veliko energije. Namestitev naprave naj opravi strokovnjak.

Še vedno potrebujete pomoč?

Kontakt

  Hitra dostava

  Povsod po Sloveniji že v 2 do 7 dneh

  Garancija

  Za vse artikle v ponudbi je na voljo garancija.

  100% varna plačila

  Predračun / 1stavno

  Nakup na obroke

  Možnost nakupa na obroke z aplikacijo 1stavno